Exclusive Report : Couple & Cinta

---------------------------------------------------------------------

Exclusive Report : Couple & Cinta

Aim of experiment :
Untuk mengkaji perbezaan antara Couple & Cinta.

Problem statement :
Ramai makhluk hidup yang salah konsep mengenai Couple dan Cinta.

Hypothesis :
Makin ramai yang Couple, makin ramai masuk Neraka.
Makin ramai yang letak Cinta Allah nombor satu, makin ramai masuk Syurga.

Variables:
Constant = Makhluk Hidup Lelaki Ajnabi & Makhluk Hidup Perempuan Ajnabi
Manipulated = kehadiran ikatan sah antara Makhluk Hidup.
Responding = The presence of Dosa & The presence of Pahala

Material :
Makhluk Hidup Lelaki & Makhluk Hidup Perempuan. Makhluk Laknat Syaitan juga.

Experiment’s Procedure :
1.       Put Makhluk Hidup Lelaki Ajnabi dan Makhluk Hidup Perempuan Ajnabi dalam keadaan bercinta sesama mereka.
2.       Put two of the Makhluk hidup in different condition, kondisi 1 : tiada ikatan sah & kondisi 2 : ada ikatan sah.
3.       Observe if there is any Makhluk yang ketiga(Makhluk Laknat Syaitan).
4.       Record the observation.

Observation :
Makhluk Hidup Ajnabi yang tiada ikatan sah : There is presence of Dosa and presence of Makluk yang ketiga
Makhluk hidup Ajnabi yang ada ikatan sah : There is presence of Pahala only.

Inference :
#1 Makhluk hidup Ajnabi yang bercinta tiada ikatan yang sah akan dapat DOSA dan adanya kehadiran Makhluk yang ketiga.
#2 Makhluk hidup Ajnabi yang bercinta ada Ikatan yang sah akan dapat Pahala dan Makhluk yang ketiga Nangis teresak-esak.

 Conclusion :
#1 Cinta tanpa ikatan yang sah akan membawa ke Neraka. Itulah hubungan Couple.
#2 Cinta dengan ikatan yang sah akan membawa ke Syurga. Itulah hubungan Suami Isteri .

---------------------------------------------------------------------

*mata letih baca report*

Itu je report exclusive aku.
Oh before habis entry nih, ada sikit lagi.
sikit lahhh sangat :3

Conclusion Exclusive daripada Inche Kopiah :
Aku jawab beberapa persoalan mainstream sempena report exclusive aku :3

Cinta, Rindu, Suka, Minat, Fall in Love, Crush?
Tidak menjadi satu kesalahan kerana semua itu ialah fitrah semulajadi yang suci.
Anugerah daripada Allah SWT kepada Makhluk Hidup manusia.

Couple?
Dosa, Haram, dan Neraka.
Apa-apa yang mendekatkan diri kita kepada kepada Zina walaupun sekecil langkah Inche Kuman yang kecik tu, maka HARAM.
Couple secara obviousnya membawa kearah Zina maka automatically hukumnya HARAM.

Perbezaan Couple dan Cinta?
Cinta = anugerah Allah yang merupakan fitrah yang suci.
Couple = ialah sebuah fitrah Cinta yang telah dikotori dengan Hawa Nafsu manusia dan cap jari Makhluk Laknat Syaitan yang busuk.

Couple Islamik?
Najis  = Kotor selama-lamanya.
Couple = Haram selama-lamanya.
Kalau korang mampu  bersihkan & sucikan Najis maka couplelah.

Tapi problemnya Najis tu kotor dan jijik selamanya. Tak mampu nak disucikan.
Same goes to Couple, korang tak mampu nak sucikan atau nak islamikkan selamanya.

Kalau nak sangat, KAHWINLAH!

Adakah tunang boleh?
Syarat tunang = kedua-dua belah pihak bersetuju untuk berkahwin dalam satu masa yang ditetapkan.

So bebudak sekarang fikir yang bila dah setuju sesama mereka maka dikira bertunang.
Betul mereka dah bertunang. Sah tunang mereka. Sah di sisi syariat.

Masalahnya, mereka tak bagitahu dengan parents masing-masing.

Uhukk uhukk,
Dah lah makan minum berak kencing masih ditanggung oleh mak bapak, ada hati nak bertunang tanpa pengetahuan parents -.-

Ini pendapat exclusive aku :
Bagi yang masih dibawah tanggungan ibu bapa dan bertunang tanpa pengetahuan ibu bapa, maka tidak sah hubungan tunang tersebut.

Itu namanya Couple!
Dosa, Haram, dan Neraka. Itu hadiah untuk kau :3

Not just that,
Walaupun dah bertunang, namun kena ingat.
Korang belum berkahwin lagi!

Jangan nak menggatal ambil gambar bersama dekat-dekat, berdua-duaan.
Tunang bukannya kahwin!

Hanya KAHWIN yang menghalalkan hubungan antara lelaki & perempuan ajnabi.

So?
Kahwinlah. Jangan tunang lama-lama :D

Adakah merindui atau suka seseorang dosa?
Rindu dan Suka someone ialah Fitrah semulajadi anugerah Allah special untuk makhluk hidup manusia.
Tak salah untuk rindu atau suka someone.

Tapi yang menjadi masalah ialah apabila berlebih-lebihan.
Rindu berlebih-lebihan.
Suka berlebih-lebihan.

Sampaikan gambar jadi wallpaper laptop dan phone.
Sampaikan teringat-ingat setiap masa.

Sehinggakan boleh menjadi DOSA dan HARAM.
HARAM dengan adanya Zina Hati apabila memikirkan orang yang dirindui atau yang disukai.

Conclusion of the Conclusion over the Conclusion :
Letak Cinta Allah paling atas.
Letak Cinta Allah paling tinggi.
 Dan letak juga Cinta Nabi di sisi.

Cinta Allah & Cinta Nabi menandingi segala Cinta lain.
Cinta lain = Cinta parents, Cinta suami, Cinta Isteri, Cinta Dota, Cinta Runningman, Cinta couple dan thousands other laa…

Serious talk, If you guys mampu buat those things, hidup korang akan bahagia.

Bahagia dunia.
Bahagia Akhirat.
Bahagia hingga ke Syurga Allah.

sekian.

Okay, setakat ini sahaja kalam Inche Kopiah dalam entry bertajuk “Exclusive Report : Couple & Cinta”


Assalamu’alaikum *lambai tangan*

29 comments:

  1. Waalaikumussalam. Terima kasih untuk informasi yang terbaekk ni. *lambai tangan*

    ReplyDelete
  2. Nice one �� thorbaik

    ReplyDelete
  3. good... =),,thank you for sharing a good information..daebak!!

    ReplyDelete
  4. HUH awesome lah.....

    ReplyDelete
  5. syukran for d info....*lambai tangan*

    ReplyDelete
  6. menarik betul!
    bagus la buat entry macam ni..dah macam jawab paper science plak..

    ReplyDelete
  7. Trima kaseh for this info..daebak!!

    ReplyDelete
  8. Menusuk kalbu. Best kalo betol2 paham cinta/couple etc nih. Hidup bahagia :D thanks for sharing. moga ALLAH sentiasa no satuu di hati kita semua yang membaca entri inii :)

    ReplyDelete
  9. hoho , eksperimen yg superb . blum pernah try eksperimen superb ne . Hoho ,, nnti nk rekomenkn dgn ckgu psl eksperimen ne lah .Uhukuhukk . *kenyit mata

    ReplyDelete
  10. setuju sangat2.Dulu sy saya tidak kenal cinta Allah,sy leka dengan cinta manusia.Alhamdulillah,perasaan itu hilang dengan IzinNya dan sy semakin mengerti Cinta Allah itu yang Utama melebihi segalanya.

    ReplyDelete
  11. nice..~ (: like it.. mekaseh.. ^^

    ReplyDelete
  12. Kupasan yg sgt bagus!! terima kasih Inche Kopiah!

    ReplyDelete
  13. Cinta Allah Cinta Agung..
    Meletakkan Cinta Allah mengatasi Cinta yang lain..
    Nice entry Inche Kopiah..! *thumbs up*

    ReplyDelete
  14. terbaik arr... mcm bwt peka plak...

    ReplyDelete
  15. science ! :D nnty buatt dlm konsep math mode dgn admath lakk.. xD .. x sabar nk tggu.. nice ! (y)

    ReplyDelete
  16. get some good information...suyukran..

    ReplyDelete
  17. alahai, kreatifnye inche kopiah ni.rasa mcm baca report bio pulak..haha!

    ReplyDelete
  18. mintak izin nak share . syukran

    ReplyDelete
  19. nak minta izin untuk share. terima kasih :)

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum inche kopiah. Macam mna nak jaga hati? Okay, sebenarnya apa yang saya nak cakapkan lebih kepada ikhtilat.. saya dh baca pasal ikhtilat frominche kopiah. Kita nak cuba jaga hati kita, nak elakkan dr zina hati. Tp bil kawan kita (lain gender) mesej kita. Mesej bnda yg tidak pnting. Kita tak nak balas tp at the same time kita takut dia terasa hati. Apa yang harus kita buat? Nk jaga hati kita dan hati dia.

    ReplyDelete
  21. wsalam..haha..gelak sorang2 bace entri inche kopiah ni.. :D
    sarat dengan intipati..tp,,dibawa secare sempoi.. (Y)

    ReplyDelete
  22. owsemm. ak patut bg kwn ak bca ni. hek hek hek

    ReplyDelete
  23. ASSALAMUALAIKUM, JELAS PENCERAHANNYA :)

    ReplyDelete